OPOZORILO: Čez dan bo pihal zelo močan jugozahodnik. Ta je ponoči že povzročal preglavice, ena oseba je umrla zaradi drevesa, ki se je prevrnilo na avtomobil.

Jugozahodni veter bo najmočnejši čez dan, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Najmočnejši sunki bodo v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro. Drugod po državi bo na izpostavljenih mestih ter v višjih legah veter dosegal hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro.

Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti, opozarjajo državni meteorologi.

Močan veter po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje preglavice že povzoča vso noč. Na cesti Dravograd Maribor, pri Podvelki, je drevo padlo na vozilo voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl.  

Sinoči, ob 22.13, se je zaradi močnega vetra na cesto Stranice - Vitanje v Zaborku v občini Zreče podrlo drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Stranice so podrto drevo razžagali in odstranili.

Ponekod brez električne energije ...

V RTP Slovenske Konjice je ob 0.07 na izvodu VOD Zreče 3 prišlo do izpada električne energije. Brez električne energije je ostalo 134 odjemalcev. Delavci pristojnega elektro podjetja so napako odpravili. V RTP RadenciI pa je ob 1.13 na izvodu VOD APAČE prišlo do izpada s skupaj 863 prizadetimi odjemalci.

Težave imajo med drugim še v občinah Vitanje, Slovenske Konjice, Videm in Slovenska Bistrica

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer, na jugu države pa v torek zjutraj.

Kako je v vaših koncih? 

Fotografije, posnetke ali informacije nam lahko pošljete na [email protected] ali [email protected].

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice