V sinočnji hudi prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj čez 19. uro na glavni cesti G2 Slovenska Bistrica – Ptuj, so na kraju trčenja trije ljudje izgubili življenje. Zdaj je znano, zakaj je prišlo do tragedije.

V enem od avtomobilov so bile štiri osebe, od katerih sta dve - po najnovejših informacijah gre za moškega in žensko - umrli na kraju nesreče, in sicer potnika na zadnjih sedežih. Voznika in sopotnico, ki je sedela na sprednjem sedežu, pa so z reševalnimi vozili odpeljali v bolnišnico. V drugem avtomobilu je bila le voznica, 43-letna Ptujčanka, ki je prav tako umrla.

Voznica je zapeljala na nasprotno smer vozišča

Kot so sporočili možje v modrem, je 43-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Pragerskega proti Ptuju. Ko je pripeljala izven naselja Šikole, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčila v pravilno vozeči osebni avtomobil, poročajo policisti.

»Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje pričelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice,« še pojasnjujejo iz Policijske uprave Maribor. 

O tem pričajo zavorne sledi na prizorišču nesreče. 

V trčenju je zaradi hudih poškodb umrla navedena voznica in dva potnika v drugem osebnem avtomobilu, ki sta sedela na zadnjem sedežu, 82-letni moški in 62-letna ženska.

65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu so doma iz območja Upravne enote Ajdovščina. Vseh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove, so potrdili mariborski policisti.

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Možje v modrem bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu. 

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta smo obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice