Truplo Marjana Jocića naj bi po poročanju Slovenskih novic našla sprehajalka.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi sprehajalka v Braziliji naletela na razpadajoče truplo. Preiskovalci so zaradi več strelnih ran takoj ugotovili, da je šlo za nasilno smrt. Po poročanju Slovenskih novic naj bi iz jezera potegnili tudi avto žrtve.

Po poročanju 24ur.com so posmrtne ostanke 39-letnika našli v kamnolomu.

Ugotovili so, da naj bi Marjan Jocić bil Srb, ki je živel in delal tudi v Mariboru. Njegov potni list, ki so ga preiskovalci našli pri truplu, je potekel konec aprila. Slovenske novice poročajo, da naj bi umorjeni v Sloveniji pekel palačinke, tihotapil Turke in se pečal z drogo.

Policija je po poročanju 24ur.com med preiskavo še ugotovila, da je Jocić, ki je sicer prihajal iz srbskega mesta Zaječar, zadnjih deset let pogosto prihajal v Brazilijo.

Od leta 2010 je to lastinskoameriško državo obiskal šest krat in se nato vsakič vrnil v Srbijo. Razloge za njegova potovanja še preiskujejo, ne vedo, če so bila to turistična potovanja ali je imel tam kakšne posle.

Izpostavili so še, da je 39-letniku veljavnost potnega lista, ki mu ga je izdala zaječarska policijska uprava, potekla 9. aprila letos. To pomeni, da je umrli v Braziliji preživel skoraj mesec dni z neveljavnim dokumentom. Preiskovalci se po poročanju 24ur.com sprašujejo, ali je temu botrovala situacija s koronavirusom, zaradi česar je morda izpustil priložnost, da se pravočasno vrne domov.

Motiv in napadalec sta zaenkrat neznana

Motiv umora ostaja neznan oziroma ga brazilska policija, ker je preiskava v teku, še ni potrdila. Tudi storilca še iščejo, poroča 24ur.com.

»Vse možnosti so odprte, policija pa apelira na prebivalce bližnjih mest, da – v kolikor imajo kakšne informacije o dogodku ali žrtvi, jim to sporočijo. Prav tako jim zagotavljajo anonimnost,« pišejo lokalni mediji.

Po poročanju 24ur.com naj bi prav v tem delu Južne Amerike, s poudarkom na Braziliji, delovali balkanski narko-karteli, za katere delajo tudi Srbi.

Tako je brazilska policija decembra 2018 razbila mednarodno kriminalno združbo, na čelu katere je bil srbski 'narkokralj'. Ta je v Evropo - predvsem Francijo in Veliko Britanijo - tihotapila kokain. Kriminalisti so ga zasegli kar tono. Zaenkrat sicer naj ne bi bilo potrjeno, da je bil Jocić vpleten v mamilarske posle, a preiskovalci te možnosti ne izključujejo, še poroča 24ur.com.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Ugotovili so, da naj bi Marjan Jocić bil srb, ki je živel in delal tudi v Mariboru.
jebem vam šabsko soljat
i leskovačke čevape

JA_VA (nepreverjen)

Kaksen Štajerc?
Ugotovili so kdo je: napisali ste, da je
Srb, ki je v Sloveniji pekel palacinke, tihotapil Turke in se pecal z drogo!!!

zakon5001 (nepreverjen)

Res skrajno nesposobni pisuni.

In reply to by JA_VA (nepreverjen)

janban (nepreverjen)

sram te naj bo za takšno pisanje.Sam sem nekaj časa delal in živel v Munchenu,in kaj sem sedaj,Bavarec?

Starejše novice