Fotografija je simbolična.
Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, v eni je bil udeležen motorist, v drugi pa mopedist.

Včeraj, 13. septembra 2020, popoldne je 62-letni voznik motornega kolesa na lokalni cesti izven naselja Spodnji Leskovec v občini Videm zaradi nepravilne strani vožnje padel in se hudo telesno poškodoval.

Po padcu je svoje vozilo sam odpeljal na vikend, v Splošno bolnišnico Ptuj pa ga je nato odpeljala žena.

Policisti mu bodo po hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Mladoletni mopedist izsilil prednost ter huje poškodoval sebe in svojega sopotnika

Včeraj okoli 15. ure se je 14-letni mladoletni mopedist v Plintovcu v občini Kungota vključeval levo, na regionalno cesto, v smeri Gradiške. Na zadnjem sedežu je nedovoljeno prevažal 15-letnega sopotnika.

Ob vključevanju na regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in s tem izsilil prednost 36-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove leve strani. Motorist je kljub zaviranju trčil v levi bočni del mopeda, nakar so vsi trije padli in obležali na vozišču.

V prometni nesreči sta se oba mladoletnika hudo telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Motorist se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo mladoletnega voznika mopeda kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice