Fotografija je simbolična.
Prebežnike so policisti morali kar z avtobusom prepeljati na policijsko postajo, kjer so izvedli prekrškovne postopke. Gre za najštevilčnejšo skupino, ki je nelegalno prestopila mejo na območju Policijske uprave Maribor letos.

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali štiri nedovoljene prestope državne meje Slovenije s Hrvaško.

Policisti Policijske postaje Ormož so namreč včeraj zjutraj v Hermancih prijeli dva tujca, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki sta pred tem na območju Policijske postaje Ljutomer nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom Policijske postaje Ljutomer.

Včeraj popoldan so policisti Policijske postaje Podlehnik na podlagi informacije domačinov v Sedlašku prijeli skupino 73 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v državo.  

Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, trije državljani Afganistana, trije državljani Somalije, štirje državljani Bangladeša in en državljan Indije. Gre za najštevilčnejšo skupino, ki je nelegalno prestopila mejo na območju Štajerske letos.

Tujce so policisti z avtobusom prepeljali na Policijsko postajo Ormož, kjer so izvedli prekrškovne postopke. Vse, razen 12 mladoletnikov in dveh poškodovanih odraslih, so danes dopoldan že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 14 bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh, v formalnem postopku, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

Visoko noseča prebežnica v UKC Maribor

Proti večeru so policisti Policijske postaje Ormož v Središču ob Dravi prijeli štiri državljane Iraka, člane ene družine. Njihovo mamo so zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Kot so sporočili, je bila mama po pregledu izpuščena iz bolnišniške oskrbe, zato bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Fotografija je simbolična.

A to še ni vse ...

Danes zgodaj zjutraj pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko Bistrico prijeli dva državljana Tunizije, ki sta nedovoljeno prestopil državno mejo z Republiko Hrvaško. Po zaključenih postopkih bodo oba vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice