Na območju Policijske postaje Podlehnik so v zadnjih 24 urah zabeležil en nedovoljen prehod državne meje.

Podlehniški policisti so včeraj, 8. januarja, dopoldan na območju Sedlaška prijeli devet tujcev, ki so na zeleni meji nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Med prijetimi je bilo pet državljanov Egipta, en državljan Afganistana, en državljan Indije in dva državljana Pakistana.

Med postopkom so policisti prijeli še 39-letnega državljana Ukrajine, ki je z osebnim vozilom poljskih registrskih oznak prišel po omenjene tujce. Ugotovili so še, da je pri organizaciji nedovoljenega prehoda meje sodeloval tudi eden od prijetih tujcev, 19-letni državljan Pakistana.

»Oba bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ostalih osem pa bodo vrnili hrvaškim organom,« so napovedali na Policijski upravi Maribor.

Med 6. uro včeraj in 6. uro danes je mariborski operativno-komunikacijski center prejel 269 telefonskih klicev, od tega 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali le en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice