Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 30. junija, okoli 11.30 so policisti Policijske postaje Šentilj obravnavali 39-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,46 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zato zasegli vozilo in izdali plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.

Včeraj okoli 23. ure so policisti na območju Policijske postaje Podlehnik obravnavali hrvaškega voznika, ki j v vozilu prevažal pet državljanov Turčije, ti pa so državno mejo prestopili ilegalno. Vozniku so policisti odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

Na območju Policijske postaje Ormož pa so policisti včeraj zjutraj ustavili vozilo ukrajinskega voznika s poljskimi registrskimi oznakami. V vozilu sta bila ob ukrajinskem sopotniku še dva državljana Vietnama. Državljana Ukrajine sta v pridržanju, ostali bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

Pri meji z Avstrijo policisti prijeli še 15 tujcev

Danes, 1. julija, zgodaj zjutraj so policisti na območju Policijske postaje Šentilj prijeli sedem tujcev, domnevno državljanov Pakistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Še osem jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo, vendar so jih avstrijski varnostni organi prijeli in predali slovenskim policistom. Vseh 15 tujcev je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice