Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro dane na številki policije za komunikacijo v sili 113 prejel 289 klicev, med vsemi klici je bilo 109 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V navedenem obdobju so obravnavali:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 18 prometnih nesreč I. kategorije,
  • osem prometnih nesreč z udeležbo živali,
  • dve prometni nesreči III. kategorije, v katerih sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani in štiri osebe
  • lahko telesno poškodovane,
  • 18 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega devet v zasebnem prostoru in devet na javnem kraju.

Prometna nesreča na avtocesti

Na avtocesti, za izvozom Sv. Trojica v smeri Murske Sobote, so policisti obravnavali prometno nesrečo III. kategorije z udeležbo kombija. 

V nesreči je bila ena oseba hudo telesno poškodovana in štiri osebe lahko telesno poškodovane. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno sodišče

Počilo v Mariboru 

Policist so v križišču Ptujske ceste in Tržaške ceste v Mariboru obravnavali prometno nesrečo III. kategorije z udeležbo dveh vozil, v kateri je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. 

Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Maribor. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno sodišče.

Kršen javni red in mir

Policisti Policijske postaje Maribor so popoldan na območju Maribora pridržali kršitelja javnega reda in miru, ki se kljub večkratnemu ukazu ni želel pomiriti in je nadaljeval s kršitvijo.  

Starejše novice