Ponoči je prišlo do tragične nesreče na Velenjskem jezeru. 22-letnik je odšel plavat in se ni vrnil, zaradi tragedije odpovedani dogodki ob odprtju kopalne sezone.

Danes ponoči je prišlo na Velenjskem jezeru do tragične nesreče. Mlajši moški, star 22 let, ki je bil v družbi prijateljev, se je okoli ene ure ponoči odločil, da gre plavat v jezero. Ker se iz vode ni vrnil dalj časa, so prijatelji poklicali policijo. 

Posredovali so gasilci PGD Velenje in reševalci Podvodne reševalne službe Slovenije - Postaja Velenje, ki so preiskali območje in okoli 4. ure zjutraj našli osebo, ki pa ni več kazala znakov življenja. Okoliščine dogodka preiskujejo pristojne službe, po prvih ugotovitvah naj ne bi šlo za nasilno dejanje. Natančen vzrok smrti bo pokazala sanitarna obdukcija.

Zaradi tragedije odpovedane prireditve ob jezeru

Do tragedije je sicer prišlo v času prireditve Skok v poletje, ki predstavlja uradno odprtje kopalne sezone na Velenjski plaži. V Mestni občini Velenje so se odločili zaradi tragedije odpovedati današnji del prireditev ob jezeru: 

"Zaradi tragičnega dogodka, ki se je ponoči zgodil na Velenjskem jezeru, odpovedujemo današnji del prireditev – tekmovalni del Pljuska in večerni koncert Drugo Dugme in Rock Partyzani. Tragičen dogodek v Mestni občini Velenje obžalujemo in svojcem izrekamo iskreno sožalje."

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice