Fotografija je simbolična.
Ormoški policisti so martinov konec tedna preživeli delovno. Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož.

V petek so ormoški policisti ob 8.10 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu iz okolice Ormoža. Pri njem so našli orožje, za katerega lastnik ni imel ustrezne listine. Zoper kršitelja sledi hitri postopek prekrškovnega organa.

Ob 14.40 so policisti nudili asistenco zdravniškemu osebju v Psihiatrični bolnišnici Ormož pri prisilini hospitalizaciji osebe.

Ob 18.30 so bili policisti obveščeni o dogodku v naselju Podgorci, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so kršitelju izdali plačilni nalog.

V petek so ormoški policisti obravnavali tudi več trčenj v divjad. Ob 6.35 je v Žerovincih voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Ob 15.45 je v Gornjih Ključarovcih voznik osebnega avtomobila trčil v zajca. Ob 19.34 je voznica na območju naselja Loperšice trčila v divjad in si pri tem poškodovala vozilo.

V soboto je nekdo poškodoval zapornice čez železniško progo

V soboto ob 10.50 so bili policisti na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom. Nesreča se je zgodila na prehodu ceste čez železniško progo v Cvetkovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval polzapornico.

Ob 14.30 so policisti intervenirali v Podgorcih. Kršitelj je kričal in žalil sosede, policisti so mu zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Med postopkom so prejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje. Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Tudi v soboto je bilo več prometnih nesreč s trčenjem v divjad. Ob 16.55 je na regionalni cesti izven naselja Pavlovci voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Ob 21.48 je v Mihalovcih voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.
 

V noči s sobote na nedeljo petim voznikom odvzeli vozniško dovoljenje

V nedeljo ob 1.47 so ormoški policisti v Pavlovcih vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Test je pokazal 0,50 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Kršitelju so policisti za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 2.40 so voznici osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje. Test je pokazal 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Na Okrožno sodišče v Ormožu bodo podali obdolžilni predlog, voznici pa so odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 3.26 so policisti vozniku osebnega avtomobila v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Test je pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 4.26 so v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,46 miligrama na liter izdihanega zraka. Kršitelju so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 11.30 so policisti v Ormožu obravnavali tatvino žlebov. Oškodovanec je odstopil od pregona, o tem bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.45 so policisti v Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice