*Fotografija je simbolična
Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 sprejeli 319 klicev, od tega 104 takšne, za katere je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • 9 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari,
  • 24 prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale, štiri osebe pa so bile lažje telesno poškodovane,
  • dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo,
  • 21 kršitev javnega reda in miru, in sicer 13 na javnem kraju in 8 v zasebnem prostoru,
  • pri nedovoljenem prehodu državne meje so bili ugotovljeni trije tujci. Dvema je bila izrečena globa, ki sta jo plačala na kraju, tretji pa je zaprosil za mednarodno zaščito in bil odpeljan v center za tujce.

Nasproti vozeči voznik bil brez vozniškega dovoljenja

Mariborski policisti podrobneje poročajo o dveh prometnih nesrečah, ki sta se končali s hudimi telesnimi poškodbami.

Ob 09.25 uri se je tako na lokalni cesti Muretinci - Moškajnici, v kraju Zagojiči, zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozečega voznika  osebnega avtomobila. 

V trčenju je povzročitelj zadobil lažje telesne poškodbe, nasproti vozeči voznik in potnik v njegovem vozilu pa sta se v nesreči hudo telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj.

Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo na Ptuju, nasproti vozečemu vozniku pa bo izdan plačilni nalog, saj je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

S tovornim vozilom na njivo in na bok

Ob 16.30 pa se je na regionalni cesti izven naselja Pavlovci zgodila še ena prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste na njivo, kjer se je vozilo preobrnilo na bok. V nesreči je potnica v vozilu zadobila hude telesne poškodbe. 

Tudi v tem primeru bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice