Fotografija je simbolična.
Tik pred križiščem, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro, je vozil s hitrostjo 110 kilometrov na uro. 

Policista Policijske postaje Ptuj sta včeraj tik pred polnočjo na 'kritičnem odseku' glavne ceste med Slovensko Bistrico in Hajdino, izven naselja Šikole, v križišču za regionalno cesto proti Račam, z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila hitrost vožnje 35-letnemu vozniku Opla Insignie iz okolice Slovenske Bistrice. 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je ta na delu ceste, tik pred križiščem, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 110 kilometrov na uro

Zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti sta policista voznika ustavila, ob tem pa tudi ugotovila, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,80 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policista sta vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje, mu prepovedala nadaljnjo vožnjo in zoper njega napisala obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Predpisani sankciji za taka prekrška sta globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk za vožnjo  pod vplivom alkohola, poleg tega pa še 250 evrov globe in tri kazenske točke za prekoračeno hitrost.

Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami, znova opozarjajo možje v modrem.  

Na 'kritičnem odseku' glavne ceste med Slovensko Bistrico in Hajdino mariborski policisti izvajajo poostrene nadzore, a kljub temu še zmeraj, vse prevečkrat poročajo o voznikih, ki znatno prekoračujejo največjo dovoljeno hitrost vožnje in tudi o takšnih voznikih, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Policisti znova poudarjajo, da bodo zoper vse takšne kršitelje dosledno ukrepali, svoje nadzorstvene aktivnosti v cestnem prometu pa so in bodo v tem času, ko se v Spodnjem Podravju izvajajo pustne prireditve, še dodatno poostrili na vseh cestah in ne zgolj na cestah kritičnih odsekov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice