Sinoči se je v Halozah zgodila prometna nesreča, ki pa jo pristojni obravnavajo kot nesrečo z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi in prometu.

Poročali smo že, da se je včeraj, 16. septembra 2020, zvečer pri naselju Soviče v občini Videm zgodila prometna nesreča. Po prvih, neuradnih podatkih naj bi trčila traktor in avtomobil.

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so razkrili, da je sicer šlo za manjšo prometno nesrečo, obravnavajo pa jo kot nesrečo z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi in prometu.

Na cestišče je namreč izteklo okoli 80 litrov hidravličnega olja, 20 litrov motornega olja in 130 litrov goriva.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ptuj, Videm pri Ptuju in Leskovec so posuli iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Počistili so cestišče v dolžini okoli 100 metrov.

Delavci Cestnega podjetja Ptuj so poskrbeli za odvoz onesnaženih absorbentov, ki jih bodo do sanacije deponirali v skladišču Cestnega podjetja Ptuj.

Išče se očividec prometne nesreče

Spomnimo: udeleženci v prometni nesreči iščejo očividca dogodka. Nesrečo naj bi videl 40 do 50 let star gospod, visoke in vitke postave, ki je vozil avtomobil znamke Kia sportage sive oziroma rjave barve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice