V neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico so danes popoldne odkrili še eno neeksplodirano ubojno sredstvo. Po prvih ocenah strokovnjakov gre za letalsko bombo.

Območje najdbe je policija takoj zavarovala, so sporočili z Mestne občine Maribor. Nepooblaščenim osebam vstop v bližino najdišča ni dovoljen.

Po poročanju STA so bombo popoldne odkrili delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih. O najdbi so bile obveščene in aktivirane vse pristojne službe, natančna identifikacija še poteka.

Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi pa naj bi šlo za letalsko bombo, so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Maribor.

Operativni sestanek so sklicali za jutri

Gre za že drugo tovrstno najdbo v zadnjih dveh dneh, potem ko so v soboto delavci na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark našli 250-kilogramsko ameriško neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

Mariborski župan Saša Arsenovič je v stalnem stiku s strokovnimi delavci na terenu, zagotavljajo na občini. V ponedeljek se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki občine, intervencijskih služb in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice