Med tovorom so našli med tovorom našli skritih enajst državljanov Afganistana in dva državljana Pakistana, ki so se poizkušali izmakniti mejni kontroli. 

Na mejnem prehodu Gruškovje so včeraj v poznih popoldanskih urah policisti odkrili trinajst nelegalnih prebežnikov. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor sta v Slovenijo s tovornim vozilom, ki mu je bilo pripeto tovorno priklopno vozilo, oboje turških registrskih oznak, vstopala državljana Turčije, 47-letni voznik in njegov 46-letni sovoznik.   

Pri pregledu priklopnega tovornega vozila z merilcem prisotnosti ogljikovega dioksida so policisti zaznali povišano vsebnost ogljikovega dioksida. Zato so uporabili še detektor srčnega utripa, ki je nakazal, da so v tem delu vozila živa bitja.

Zraven tega so pri pregledu carinske vrvice ugotovili, da je poškodovana in nato ponovno zlepljena. Zaradi tega so policisti opravili pregled priklopnega tovornega vozila in med tovorom našli skritih enajst državljanov Afganistana in dva državljana Pakistana, ki so se poizkušali izmakniti mejni kontroli. 

Po zaključenem postopku so policisti vse predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti bodo zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

FOTO: PMP Gruškovje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice