Vir: Twitter Finančna uprava Republike Slovenije
Danes so policisti in uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije preprečili tragedijo, ki bi lahko stala življenj trinajst ljudi.

Na mejnem prehodu Obrežje so danes, okoli 16.00, policisti in pripadniki finančne uprave opravljali kontrolo ter zaslišali krike na pomoč. 

Tovornjak je bil predelan tako, da je bil v njem vgrajen prostor, kjer se je nahajalo več oseb. Policisti in uslužbenci finančne uprave so nemudoma razbili privijačeno pregrado in rešili trinajst ljudi, med njimi tudi enajst in šest letnega otroka. 

Vlada dodaja, da so bili ljudje zaprti v majhnem prostoru tako dolgo, da jim je pričelo primanjkovati kisika, dušili so se in nekateri že izgubljali zavest. Bili so dehidrirani, prestrašeni. 

Ljudi so tako izvlekli iz tovornega vozila, jih nudili prvo pomoč, poklicali reševalce, ki so zaradi slabega stanja mlajšega fanta in dekle morali odpeljati v bolnišnico. 

Državljani Iraka vstopili v Bosni in Hercegovini

Vsi rešeni so bili državljani Iraka, ki so v vozilo vstopili v Bosni in Hercegovini, na poti pa so bili več ur. 

Ujeti so bili v prostor dolg 250 centimetrov in širok 80 centimetrov, zato jim je pričelo primanjkovati zraka. 

Voznik in sopotnik sta bila državljana Bosne in Hercegovine. 52-letni vozniku in 48-letnemu sopotniku so odvzeli prostost in ju pridržali. 

Policijski postopki z Irančani še potekajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice