Sneženje je na cestah na območju mariborske policijske uprave povzročilo kar nekaj preglavic.

Sneženje je na cestah na območju mariborske policijske uprave povzročilo kar nekaj preglavic. Med 6. in 9. uro so bili mariborski policisti obveščeni o osmih prometnih nesrečah. V večini primerov je ostalo pri materialni škodi, ena oseba pa se je lažje telesno poškodovala.

Možje v modrem še posebej pozorni

Na terenu so policijske patrulje, ki zagotavljajo varnost voznikov v prometu. Policisti izvajajo nadzor cestnega prometa - preverjajo, ali vozniki upoštevajo določila glede zimske opreme in ugotavljajo stanje cest ter o tem obveščajo upravljalce cest oziroma izvajalce rednega vzdrževanja. Na terenu so tudi policijski inšpektorji sektorja uniformirane policije, ki koordinirajo aktivnosti policistov.

»Čeprav ne sneži več, so razmere na cestah še vedno zahtevne. Prometne nesreče, do katerih prihaja v takšnih razmerah, so običajno povezane z neprilagojeno hitrostjo in neustrezno varnostjo razdaljo, zato vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, naj bodo v prometu še posebej strpni in previdni,« opozarjajo iz Policijske uprave Maribor.

Očistite vozila in vozite s primerno varnostno razdaljo!

Voznike policija še opozarja, naj pred vožnjo očistijo vsa stekla in poskrbijo, da se z vozila ne bodo raztresali sneg in led: »Od doma naj se odpravijo prej kot običajno, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na vozišču in še posebej pazijo na ustrezno varnostno razdaljo.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice