Migranti iščejo nove poti čez mejo, tako so jih tokrat ujeli štajerski policisti.

Na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje je s tovornim vozilom turških registrskih oznak včeraj, ob 21.40, pripeljal voznik, državljan Turčije. 

Pri mejni kontroli so možje v modrem v priklopnem vozilu med tovorom odkrili štiri tujce, in sicer tri državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli. 

Po besedah policije so v tovorno vozilo prišli s pomočjo neznanega storilca, ki je prerezal carinsko pletenico in jo kasneje ponovno zlepil. Zoper neznanega storilca bodo podali kazensko ovadbo, tujcem pa so izrekli globe in jih po postopku vrnili nazaj v  Hrvaško. 

Polne roke dela za policijo ...

Nekoliko kasneje, in sicer že 24. decembra, ob 0.40, je na vstop na Mejnem prehodu Gruškovje s tovornim vozilom turških registrskih oznak pripeljal še en voznik, državljan Turčije. 

»Tudi pri tej mejni kontroli je bilo v priklopnem vozilu med tovorom odkritih šest tujcev, in sicer pet državljanov Afganistana in en državljan Pakistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli. Vsi državljani Afganistana so bili mladoletni,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

V tovorno vozilo so po ugotovitvah policije prišli s pomočjo neznanega storilca, ki je odstranil carinsko zalivko. Zoper neznanega storilca bodo podali kazensko ovadbo, polnoletnemu tujcu so izrekli globo, zoper mladoletne storilce pa postopek »zaradi smotrnosti ni bil uveden«. Vsi so bili po postopku vrnjeni nazaj v Hrvaško. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice