Sinočnji večer je zaznamovala vrsta požarov, sporočajo policisti iz Policijske uprave Maribor.

Po besedah policistov je 33-letni domačin včeraj, okoli 18.30, ob rob gozda vsul dve večji posodi pepela: »Ker je bila vmes žerjavica, je pričelo tleti, nato pa je zagorel gozd v obsegu okoli 50 x 50 metrov. Požar so pogasili gasilci.«

Materialna škoda zanaša okoli 1000 evrov. Policisti bodo 33-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Med gašenjem enega izmed požarov poškodovan tudi gasilec

Prav tako je sinoči, okoli 20. ure, zagorelo ostrešje starejše stanovanjske hiše v Spodnji Koreni. Goreti naj bi začelo blizu dimnika. Ostrešje je zgorelo v celoti, nato pa so požar pogasili gasilci. 

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 50.000 do 60.000 evrov. Med gašenjem se je poškodoval en poklicni gasilec, saj mu je na ramo padel del opeke, vendar zdravniške pomoči ni iskal.

Preko noči so gasilci postavili gasilsko stražo, saj je zaradi vetra in zaradi napovedi, da se bo ta še okrepil, obstajala možnost ponovnega izbruha požara.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili, točnega vzroka pa jim ni uspelo ugotoviti. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo.

Požar v meščanski vili povzročil za 90.000 evrov škode 

Sinoči je zagorelo tudi ostrešje meščanske vile na Trubarjevi ulici 2 na Ptuju. Kljub močnemu vetru je gasilcem požar uspelo pogasiti, a škode v celoti niso mogli preprečiti.

Poleg vseh opisanih požarov so policisti sinoči obravnavali še dva dimniška požara, kjer pa materialna škoda ni nastala. Saje so gorele v dimnikih stanovanjskih hiš v Križnem vrhu na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica in v Skokah, območje Policijske postaje Maribor II.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice