Droge in njihovo uživanje ni nič novega, res pa je, da se situacija iz leta v leto spreminja. V porastu so sintetične droge, ki počasi izpodrivajo alkohol in marihuano.

Praktično vsepovsod po svetu so prisotne različne droge, ki jih je vsako leto več. Tudi Pomurje bržkone ni nobena izjema, vse več pa naj bi se tako v naših koncih, kot tudi drugje v Sloveniji in po svetu konzumirale sintetične droge.

Kaj točno so sintetične droge? Ponavadi so zelo majhne in v obliki tabletk, kar je dobrodošlo predvsem za preprodajalce, saj je tihotapljenje tovrstnih drog dokaj preprosto.

Po naših informacijah naj bi te romale v Pomurje predvsem iz Maribora oziroma s štajerske strani. Po tem, ko je bila kar nekaj časa med mladimi najbolj priljubljena marihuana, naj bi se to v zadnjih mesecih in letih povsem spremenilo.

Za eno tabletko zgolj tri evre

Temu naj bi botrovala tudi nizka cena sintetičnih drog. Kot smo uspeli izvedeti, bi naj bilo treba za eno tabletko odšteti zgolj tri do pet evrov, mladi pa naj bi jih povprečno v enem večeru zaužili od tri do pet tabletk. Na tak način skušajo mladi tudi prihraniti denar, saj ena tabletka za dlje časa nadomesti alkohol, tako pa je tak način omamljanja tudi cenejši.

Kot smo uspeli izvedeti od NIJZ, naj bi bilo v svetovnem merilu na tržišču že več kot šesto različnih substanc, ob tem naj bi jih bilo na slovenskem tržišču nekaj več kot sto.

Vse več nedovoljenih snovi v športu

Pod vprašaj pa se postavlja tudi zdrav način življenja, ki ga želijo prikazati različne športne vadbe, saj je kaže povečanje zaseženih nedovoljenih snovi v športu

Želijo pomagati mladim

Težave z drogami se zaveda marsikdo, mladim pa poskušajo pomagati tudi DrogArtu, slovenskemu združenju za zmanjševanje škodljivih posledic drog.

Na njihovi spletni strani  je namreč možno priti do informacij, kako zmanjšati tveganja in kako prepoznati, da imate težave z drogami. Ob tem podajajo tudi stranske in neželene posledice uporabe drog, hkrati pa tudi, kako ravnati v takšni situaciji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice