Več kot polovica kontroliranih voznikov tovornih vozil je kršila cestno prometne predpise.

Na območju Policijske uprave Maribor so možje v modrem v četrtek, 26. julija, med 7. in 14. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov tovornih vozil in avtobusov, po metodologiji »Morska deklica«. 

Gre za obliko poostrenega nadzora, pri kateri je poudarek namenjen celoviti kontroli tovornih vozil in avtobusov, ki ga zraven policije opravljajo tudi drugi državni organi - Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava Republike Slovenije.

Nadzor so izvajali na podravski avtocesti A4 in pomurski avtocesti A5. V času nadzora so opravili celovito kontrolo 37 tovornih vozil in 7 avtobusov, kršitve predpisov pa so ugotovili kar pri 20 voznikih tovornih vozil.

Ugotovili so tri kršitve povezane s počitki in odmori voznikov tovornih vozil, 16 kršitev voznikov tovornih vozil, ki so se nanašale na preobremenitev vozila, pet kršitev neuporabe varnostnega pasu in dve kršitvi ob prevozu nevarnega blaga.

Število vozil, izločenih iz prometa, je zaskrbljujoče  

Vzporedno so v času nadzora kontrolirali tudi nekaj potnikov osebnih vozil in ob tem ugotovili dve kršitvi zakona o orožju - pri dveh voznikih osebnih avtomobilov tujih registrskih številk so namreč našli teleskopski palici, katere posest je prepovedana.

Zaradi ugotovljenih kršitev so, da so zagotovili varno odvijanje cestnega prometa, iz prometa izločili več kot polovico vseh kontroliranih voznikov tovornih vozil oziroma kar 18.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice