Foto: PGD Zreče
Zaradi zaklenjenih vrat so gasilci morali vstopiti s silo, iz rehabilitacijskega dela v sobe hotela na varno so preselili štirinajst težje pokretnih bolnikov.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ponoči, okoli 21.43, zagorelo v finski savni v Termah Zreče

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice so zavarovali kraj dogodka, zaradi zaklenjenih vrat vstopili s silo, kjer se je zaradi močne zadimljenosti naredila odprtina za prezračevanje. 

Pričeli so s prezračevanjem, pregledom s termovizijsko kamero in pogasili požar v lesenem stropu nad savno. 

Izvedli so evakuacijo zdravstvenega dela, kjer je bilo štirinajst težje pokretnih bolnikov. Bolniki so bili prestavljeni iz rehabilitacijskega dela v sobe hotela na varno.

Iz Policijske uprave Celje so zjutraj sporočili, da so bili ob 21.47 obveščeni o požaru na območju Zreč, kjer je prišlo do požara v savni gospodarske družbe.

Policisti in kriminalisti so nadaljevali z ogledom kraja in zbiranjem obvestil. Ugotovili so, da je do požara prišlo zaradi napake oziroma najverjetneje stika na električni napeljavi.

Pri požaru je nastala materialna škoda okoli 20.000 evrov. O požaru bodo policisti obvestili pristojo Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice