Slika je simbolična.
Po spletu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje dva mladeniča, ki vržeta mačko čez most, ob tem pa se izjemno zabavata.

Te dni je med mladimi na družbenem omrežju Snapchat krožil neokusen videoposnetek, na katerem dva mladeniča vržeta mačko čez most nad reko Dravo v Vuhredu.

Policisti ugotovili identiteto storilcev, kaj sledi?

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so po zaznani objavi posnetka nemudoma začeli z zbiranjem obvestil.

Policisti za uredništvo povedo, da so ugotovili identiteto obeh sodelujočih oseb. Gre za dva mladoletnika z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi.

V omenjenem primeru radeljski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu Kazenskega zakonika, kjer je zapisano:

»Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do dveh let.«

Sicer radeljski policisti razlagajo, da na tem območju porasta podobnih kaznivih dejanj ne zaznavajo: »Primeri teh izjemno zavržnih kaznivih dejanj so posamični in v vseh primerih storimo vse, da storilce čim prej odkrijemo in zoper njih ukrepamo.«

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Zlatko Trebovšek (nepreverjen)

Upam da se jih bo ustrezno sankcjoniralo,da si bosta zapomnila to za celo življenje.

Destiny (nepreverjen)

Upam da kdo objavi imena storilcev, da se jih poišče in enako kruto kaznuje. Vemo da s strani policije in državnih organov ne bosta ustrezno kaznovana.

Starejše novice