Mariborski kriminalisti so razkrili podrobnosti v zvezi s sobotnim streljanjem v okolici Vurberka, v katerem je umrl 29-letnik.

Mariborski kriminalist Andrej Kolbl je razkril, kdo je sploh bil vpleten v sobotni obračun. Štirje moški, stari od 25 do 29 let, so okoli 3. ure zjutraj skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, z namenom, da bi tam pretepli tam stanujočega 20-letnega moškega.

Moški so se na dvorišču pred hišo spravili nad osebni avtomobil in ga poškodovali, nato pa so poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo. Pri tem so razbili kletno okno in grozili, da bodo 20-letnika ubili.

Opozorilni streli napadalcev niso pregnali, pod streli umrl 29-letnik

Njegov oče je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak, a napadalcev to vseeno ni odvrnilo od nadaljnjega napada.

51-letni oče 20-letnika je zato pritekel na dvorišče in tam večkrat ustrelil proti moškim. TI so pričeli bežati k parkiranemu osebnemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj dejanja. Med begom je 25-letni osumljenec utrpel dve strelni poškodbi, 29-letni moški pa je utrpel smrtno strelno poškodbo in na kraju umrl, so povedali kriminalisti.

Prizorišče streljanja, v katerem je umrl 29-letnik.

25-letnik še vedno hospitaliziran, a izven življenjske nevarnosti

Ostali trije, razen pokojnega, so se takoj za tem z osebnim avtomobilom odpeljali proti Mariboru. Med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Zgornjem Dupleku. 

27-letnemu in 29-letnemu osumljencu so policisti takoj odvzeli prostost, 25-letnika, ki je bil ranjen s strelnim orožjem, pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je še vedno hospitaliziran, a ni v življenjski nevarnosti.

Napadalci stari znanci policije, sin in oče, ki je streljal še nikoli obravnavana

Kriminalisti ocenjujejo, da je bil motiv za opisano dejanje maščevanje. Štirje napadalci naj bi bili že stari znanci policije, medtem ko 20-letni sin in 51-letni oče, ki je s strelom ubil 29-letnika, še nikoli nista bila obravnavana s strani policistov. Za pištolo, s katero je 51-letnik zadal usodne poškodbe enemu izmed napadalcev, je imela dovoljenje njegova žena oziroma mama 20-letnika.

Tako so v postopku policisti prostost odvzeli tudi 51-letniku in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja in dveh kaznivih dejanj poskusov ubojev. O morebitni prekvalifikaciji v (prekomerni) silobran bo odločilo tožilstvo.

Trije pridržani

Včeraj zvečer sta bila dva izmed napadalcev, ki nista poškodovana, torej 27- in 29-letnik privedena k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva. S kazensko ovadbo je bil pred dežurno preiskovalno sodnico priveden tudi 51-letnik, preiskovalna sodnica pa je zoper vse tri odredila sodno pridržanje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice