Sinoči smo poročali, da je policija v vozilu z mrtvo osebo odkrila cevki povezani z neznano snovjo, ki bi lahko povzročila neznano reakcijo. Posledično so opravili evakuacijo.

Na območju Štor so včeraj popoldne evakuirali okoli 40 ljudi zaradi potencialne varnostne grožnje. Odkrito je bilo namreč vozilo, v katerem je bila najdena mrtva oseba, v vozilu pa so policisti opazili dve s cevko povezani posodi z neznano snovjo, ki bi lahko povzročila kemično reakcijo ob odprtju vozila.

Po neuradnih informacijah, ki so zaokrožile sinoči, naj bi šlo za pogrešano osebo, ki bi lahko storila samomor.

Iz Policijske uprave Celje so danes del te informacije potrdili - sporočili so, da preklicujejo iskanje pogrešanega 30-letnega Romana Rismana: »Včeraj smo našli mrtvega na območju Štor. Tuja krivda je izključena.«

Svojci so 30-letnika pogrešali od nedelje popoldne, od doma se je odpeljal z osebnim avtomobilom znamke BMW 525, registrskih številk CE HD-242, črne barve.

Po včerajšnji evakuaciji so policisti skupaj s predstavniki oddelka za protibombno zaščito in ostalih interventnih služb odprli vozilo in našli mrtvega moškega.

Nihče od prisotnih ni bil poškodovan. Evakuacija je bila preklicana, a sinoči dostop na območje še vedno ni bil mogoč.

Kaj se je dogajalo?

Drama se je odvijala Nad stolarno v Štorah, kjer je bilo najdeno osebno vozilo, v katerem se je nahajala preminula oseba, poleg nje pa neznana količina neznane snovi. Zaradi okoliščin je obstajal sum na možnost prisotnosti kemijsko, eksplozivno ali biološko nevarne snovi, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Celje in s policisti zavarovali območje, nato pa skupaj s protibombno enoto policije in mobilno enoto ekološkega laboratorija Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano izvedli evakuacijo.

Pristojne službe so po izvedenih ukrepih vzele vzorce prisotne snovi za nadaljnjo analizo. Neposredna ali posredna nevarnost za okolico ali prebivalstvo zvečer ni več obstajala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice