Policisti s poostrenimi nadzori nad voznike, ki vozijo v rdečo luč.

Neupoštevanje svetlobne prometne signalizacije je eden izmed tistih prekrškov, ki ga je že opazil vsak udeleženec v cestnem prometu, nemalokrat pa je vožnja v rdečo luč vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami.

»Semaforji in luči na semaforji imajo svoj namen in pomen, zato prav vsi udeleženci v cestnem prometu pričakujejo, da se bomo vsi ravnali po svetlobnih znakih na semaforjih,« opozarjajo možje v modrem.

Policisti Policijske uprave Maribor so pri nadzoru cestnega prometa posebej pozorni na voznike, ki ne upoštevajo svetlobnih prometnih znakov.

Tako je bilo tudi v zadnjem poostrenem nadzoru nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov, ko so ugotovili kar 27 kršitev.

Poudarjajo, da so policisti v poostrenem nadzoru uporabili video nadzorni sistem, zato bo prekrškovni postopek, z vsemi dokazi, uveden tudi zoper tiste kršitelje, ki takoj po storjenem prekršku niso bili ustavljeni.

Opozarjajo, da je vožnja v rdečo luč na semaforjih nezakonito ravnanje in nevarno početje, zato bodo policisti tudi v prihodnje izvajali poostrene nadzore in uvedli prekrškovne postopke tudi zoper tiste voznike, ki jih policisti takoj po vožnji v rdečo luč na semaforju ne bodo ustavili.

Kot primer mariborski možje v modrem delijo dva posnetka neupoštevanja rdeče luči na semaforju. V enem primeru je jasno vidno, da rdeče luči na semaforju ni upoštevala kar cela kolona vozil.

Mimogrede. Posnetka sta namenoma posneta tako, da na njem niso vidne osebe v vozilu in registrske številke vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice