Foto: Alen Pajić
Napadalci naj bi na kraj pretepa prišli s črnimi avtomobili, napadena skupina pa naj bi tisto noč praznovala pravoslavni božič.

Maribor še vedno pretresa nedeljski krvavi obračun, ki se je zgodaj zjutraj zgodil na Vodnikovem trgu. Šlo je za množičen pretep, v katerem je po dosedanjih informacijah policije sodelovalo od 10 do 20 udeležencev. A kot se je izkazalo, to ni bil edini pretep v tistem času, saj mariborski policisti preiskujejo več pretepov, ki so se zgodili v noči s sobote na nedeljo. 

V pretepu je 25-letnik utrpel posebno hude telesne poškodbe in je še vedno v kritičnem stanju ter se v mariborski bolnišnici bori za življenje.

So pretepači prispeli s črnimi avtomobili?

Še ena oseba je huje telesno poškodovana, a policisti še vedno ugotavljajo, ali je poškodbe te osebe, šlo naj bi za zlom, povezana s tem ali katerim drugim pretepom.

Po neuradnih informacijah naj bi udeleženci pretepa na kraj dogodka prispeli z dvema črnima avtomobiloma, kar pa policisti še vedno preverjajo. V teku preiskave so pridobili tudi posnetke več kamer, ki bi lahko razvozlale dogajanje okoli krvavega obračuna sredi Maribora. 

To ni bil edini pretep tiste noči

Mariborski policisti tako preiskujejo več pretepov, do katerih je prišlo v noči s sobote na nedeljo. Eden izmed teh se je zgodil tudi na Mesarskem prehodu, policisti pa za zdaj še ne morejo potrditi, da je šlo za povezana pretepa. So nam pa stanovalci Koroške ceste povedali, da taki pretepaški spopadi na tem območju niso redkost.

Številni se pritožujejo tudi nad rednimi poškodbami vhodnih vrat in zunanjih površin. Zadnji tak dogodek naj bi se zgodil za silvestrovo, ko so jih skupila vhodna vrata mariborskih gasilcev na Koroški cesti.

Pretepeni praznovali božič

Med policijskim posredovanjem po pretepu so pridržali eno osebo, ki je ovirala preiskavo oziroma postopek policije. Po neuradnih informacijah naj bi bila ta oseba iz skupine, ki je bila s hudo poškodovanim 25-letnikom. Napadena skupina naj bi tisto noč praznovala pravoslavni božič.

Kriminalistična preiskava intenzivno poteka še naprej, policisti pa še vedno pozivajo vse priče dogodka, ki bi karkoli vedeli o pretepu oziroma udeležencih pretepa, da to javijo na interventno številko 113 ali anonimno številko 080 1200 ali pa kar na Facebook profil Policijske uprave Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice