Slika je simbolična.
Mariborski policisti so imeli v minulem dnevu opravka s pijanim voznikom in številnimi nedovoljenimi prehodi državne meje.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 242 klicev, od tega 84 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 13 povoženj divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, sedem na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno nesrečo pri delu.

Krepko pijan vozil po napačni strani vozišča

Policisti Policijske postaje Šentilj so včeraj okoli 13. ure v Dragučovi ustavili in kontrolirali 68-letnega voznika osebnega avtomobila, ker ni vozil po desnem smernem vozišču.

Policista sta ugotovila, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,22 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. 

Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na območju Gorišnice obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje

Mariborski policisti so včeraj obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

Vozniki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja.

Včeraj ob 9.01 so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo na območju Policijske postaje Gorišnica. Policisti so ga oglobili.

Ob 10.41 so imeli na istem mestu v postopku dva državljana Bosne in Hercegovine, ki sta s kombiniranim vozilom registrskih oznak BiH storila enak prekršek. Policisti so jima izdali plačilna naloga, ju pridržali in nato predali hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.50 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak. Policisti so ga oglobili.

Ob 14.48 pa so prav tako na območju Policijske postaje Gorišnica imeli v postopku še državljana Ukrajine, ki ima bivališče urejeno na Poljskem. Ta je s kombiniranim vozilom poljskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice