Policisti Policijske postaje Ormož so v zadnjih štiriindvajsetih urah obravnavali več izstopajočih dogodkov.

Prav tako so bili ob 8.30 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v Podgorcih, kjer je sosed žalil soseda in njegovo ženo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9.20 so na območju občine Sveti Tomaž sprejeli naknadno prijavno kršitve javnega reda in mira. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Ob 12. uri so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja nevestno delo v službi.

Ob 13.09 so v naselju Jastrebci zavarovali kraj prometne nesreče III. kategorije med voznikom mopeda in voznikom traktorja. Voznik mopeda je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v traktorski priključek in se pri tem hudo telesno poškodoval. 

Z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.47 so bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila, in sicer je vozniku v naselju Dobrovščak zaradi neurja padla veja na vozilo in ga poškodovala.

Ob 21.00 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal izven vozišča, pri tem pa ni nastala materialna škoda na vozilu ali cestni infrastrukturi, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20.13 so bili obveščeni še o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost razgrajal in grozil zaposlenemu, pred prihodom patrulje na kraj pa je odšel iz kraja. Okrog 20.36 se je kršitelj na kraj vrnil s traktorjem ter grozil, da bo poškodoval lokal in ga zažgal. Pred prihodom patrulje se je znova odpeljal iz kraja. 

Zatem pa se je ob 22.36 ponovno vrnil na kraj in nadaljeval s grožnjami tam zaposlenim. Policisti so na kraju kršitelja prijeli in zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Zaradi kršitev določil zakona o varstvu javnega reda in miru, mu je bil izdan plačilni nalog. 

V nadaljevanju pa je bilo sprejetih več ovadb za kaznivo dejanje grožnje in kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po vseh zbranih obvestilih bodo možje v modrem zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 6. uri zjutraj so policisti na glavni cesti iz Središča ob Dravi proti Ormožu zaustavili vozilo poljskih registrskih tablic, v katerem so bili štiri osebe, dva državljana Ukrajine in dva državljana Vietnama. Zaradi suma ilegalnega prehoda državne meje, so bili vsi pridržani in so v postopku ugotavljanja okoliščin ilegalnega prehoda državne meje.

Policisti bodo danes opravljali redne naloge s področja javne varnosti in kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč - prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, telefoniranje med vožnjo, varnostni pas in drugo.

V obdobju od 29. junija do 12. julija bodo policisti Policijske postaje Ormož izvajali poostrene aktivnosti na področju nadzora nad vozniki enoslednih vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice