Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 12. novembra 2020, okoli 11.10 se je 58-letni turški državljan s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak pripeljal na počivališče v Spodnjem Dobrenju ob avtocesti A1 Maribor-Šentilj. Tam je opravljal obvezni počitek.

Okoli 21.15 je voznik v tovornem delu svojega vozila zaslišal ropotanje in vpitje, o tem pa obvestil policijo.

Policisti so vozilo, ki je bilo zavarovano s carinsko zalivko, odprli in v njem našli dva državljana Afganistana, ki sta se na tak način, včeraj okoli 10.10 izognila mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje in nedovoljeno vstopila v našo državo.

Oba tujca bodo policisti danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Dva nedovoljena prehoda državne meje

Včeraj zjutraj so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Ukrajine, ki ima dovoljenje za bivanje na Poljskem, in državljanko Poljske. Tujca sta z osebnim avtomobilom poljskih registrkih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to nista imela ustreznih dovoljenj, zato so ju policisti oglobili.

Včeraj popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku slovenskega državljana. Voznik je s tovornim avtomobilom slovenskih registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imel ustreznega dovoljenja, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Pijan zapeljal v vrata ograje

Sinoči je 62-letni voznik osebnega avtomobila v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v kovinska vrata ograje stanovanjske hiše. Elektronski alkotestu mu je pokazal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kolesarka ni padla sama, ampak kot sopotnica na krmilu kolesa

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je 11. novembra malo pred 22. uro zgodila pri krožišču na Smolniku. V nesreči se je hudo poškodovala 19-letna ženska, udeležena s kolesom.

Policisti so že v sredo zvečer ugotovili, da poškodovana ni padla kot peška, kakor je sprva zatrjevala, ampak da je bila v prometni nesreči udeležena s kolesom. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in dokazov so policisti poškodovano postavili na laž tudi glede tega, da je sama padla kot kolesarka.

Ugotovili so namreč, da je tiste noči okoli 21.30 po lokalni cesti Smolnik-Šumik v resnici kolesaril 18-letni moški, 19-letnico pa je nedovoljeno prevažal kot sopotnico, na krmilu vozila. V bližini viadukta je z vozišča zapeljal v obcestni jarek, kjer sta padla, 19-letnica pa se je, lot opisano, hudo telesno poškodovala.

Policisti bodo moškega kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Annet (nepreverjen)

Upam, da mu nista plačala on ju je pa sedaj prijavil? Kao jaz nimam nič s tem

Starejše novice