Mariborski policisti poročajo o novem grozljivem primeru mučenja živali. 26-letni domačin iz območja Šentilja se je danes ponoči z železno palico znesel nad psom.

Danes ponoči, okoli 3. ure, je 26-letni domačin iz območja Policijske postaje Šentilj z železno palico udaril psa in ga s tem tako poškodoval, da se pes ne more premikati, sporočajo s Policijske uprave Maribor. Pes je last njegovega 53-letnega očeta, možje v modrem pa bodo sina kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali. O kaznivem dejanju so policisti obvestili tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Lastnik psa veterinarju, ki je prišel na kraj, kljub obsežnim poškodbam ni dovolil evtanazije psa, niti ne kakega drugega posega veterinarja in je psa sam odpeljal v oskrbo drugemu veterinarju v Maribor.

Policisti bodo Upravi Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo  rastlin, ki je v tem primeru pristojen prekrškovni organ, podali še predlog za uvedbo postopka o prekršku, saj pes ni čipiran, ni bil pravilno
cepljen in nima potnega lista za živali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice