Sodišče je 40-letnega Tomija Kolarja spoznalo za krivega umora na grozovit način takrat 41-letnika v prostorih nekdanjih mariborskih zaporov novembra 2016.

Sodni senat, ki mu je predsedovala sodnica Danila Dobčnik Šošterič, je 40-letnega Tomija Kolarja, ki mu je tožilstvo očitalo, da je 23. novembra 2016 na grozovit način umoril takrat 41-letnega Ludvika Pukšiča, spoznal za krivega. Izrekel mu je 21 let zaporne kazni.

Umrl na kraju dejanja

Kot je presodilo sodišče, je obtoženi dejanje storil na grozovit način, saj je pokojnega, ki je umrl na kraju, 15-krat zabodel, od tega 12-krat v hrbet, in mu povzročil številne vreznine v predelu trebuha in na glavi. Umor se je zgodil v prostorih nekdanje kaznilnice iz avstro-ogrskih časov v Mariboru, kjer so se zbirali brezdomci. Po dejanju je Kolar pobegnil, policisti pa so ga še istega dne prijeli v Osluševcih in od takrat je v priporu.

Dejanje priznal in ga obžaloval

Sojenje je zaznamovalo predvsem duševno zdravje obtoženega, ki je sprav trdil, da on sploh ni Tomi Kolar, medtem ko je sodni izveden Mladen Vrabič ocenil, da je duševno zdrav in je tudi bil sposoben zagrešiti umor. Dejanje je Kolar priznal in obžaloval, obenem pa večkrat poudaril, da ga je žrtev pred umorom žalila in mu resno grozila, zato je stekel proti njemu in jo začel zabadati z nožem.

Odvetnik zadovoljen, a se bo pritožil

Odvetnik Viktor Osim, ki je Kolarja zastopal po uradni dolžnosti, je prepričan, da se je zgodil uboj in ne umor. Za to kaznivo dejanje pa je zagrožena kazen do 15 let zapora. »Lahko rečem, da sem le deloma zadovoljen. Med postopkom mi je namreč uspelo dokazati, da je dejanje storil v bistveno zmanjšani prištevnosti, četudi je prejšnji izvedenec ves trdil, da je bil popolnoma prišteven,« je dejal Osim in napovedal pritožbo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice