Hrvaški policisti so po sobotnem krvavem pohodu, v katerem so bili sredi Splita ubiti trije moški, prijeli 25-letnega Filipa Zavadlava.

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi šlo pri trojnem uboju v Splitu za maščevanje mamilarski združbi, ki naj bi 25-letnega Filipa Zavadlava več mesecev nadlegovala, naj jim povrne domnevne dolgove svojega brata.

Do incidenta je prišlo okoli 15.35, ko je storilec s kalašnikovko v središču Splita streljal na tri moške. Dva sta umrla na kraju dogodka, tretji pa kasneje v bolnišnici. Po navedbah hrvaških medijev so žrtve stari znanci policije, povezani s trgovino z mamili.

Strelec naj bi imel na seznamu za likvidacijo še dva človeka, enega od njiju naj bi tudi iskal na njegovem domu, a ga ni našel.

Po dejanjih je odšel proti območju Marjana, pri čemer so ga priče posnele z mobilnimi telefoni, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Po večurni policijski akciji so ga prijeli v nekem lokalu, kjer naj bi sedel z bratom in očetom. Ko so prišli policijski specialci, naj bi se jim mirno predal. Prepeljali so ga na zaslišanje.

Storilec je po poročanju Jutarnega lista delal na ladji. Bil je tudi športnik, osvojil naj bi več medalj v taekwondoju. Po vrnitvi s plovbe naj bi se aprila nanj zaradi dolgov srednjega brata spravili razpečevalci mamil, ki naj bi mu celo grozili z nožem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice