Predvčeraj zvečer so celjski policisti prijeli dva moška, osumljena storitve več ropov bencinskih servisov in pošt na širšem celjskem območju. S tem so celjski kriminalisti zaključili obsežno preiskavo.

V rokah policistov sta dva moška, osumljena storitve več ropov bencinskih servisov in pošt na širšem celjskem območju.

Kot je zatrdil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk, za zločini stoji 41-letni osumljenjec, sicer nekdanji policist, in njegov 29-letni pomagač

Možje v modrem so ju ujeli ta torek po storitvi zadnjega ropa bencinske črpalke na Ljubljanski cesti v Celju, kjer sta odnesla vinjete in denar v vrednosti 50.000 evrov.

Med begom ju je začela zasledovati policija, ki je vozilo večkrat poskušala zaustaviti, a brez uspeha. Zasledovali so ju po avtocesti, nato po lokalnih cestah, kjer so ju šele s stingerjem ustavili pri Slovenskih Konjicah. Beg sta nadaljevala peš, a sta padla v roke policije.

Po besedah celjskih policistov je bil 41-letni osumljenc s Policijske uprave Celje prvič odpuščen leta 2011, a je bil po sklepu sodišča vrnjen na delo, nato je bil drugič odpuščen sredi leta 2018

Ta črpalka na Ljubljanski cesti v Celju je bila njuna zadnja tarča ...

Zvečer bosta osumljenca privedena pred preiskovalnega sodnika. Za zdaj jima grozi ovadba za štiri rope, a celjski policisti preiskujejo možnosti, da sta zgrešila še druge rope. Neraziskanih ropov pošt ali bencinskih črpalk, storjenih na podoben način, je bilo v zadnjem obdobju vsaj še deset. 

Po besedah policije sta ta trenutek utemeljeno osumljena še ropa pošte na Vranskem, 1. marca 2019, kjer sta ukradla 6500 evrov, ropa bencinskega servisa v Šempetru, 20. oktobra 2019, kjer sta ukradla vinjete in denar v vrednosti 5000 evrov, in ropa pošte v Teharjah, 21. novembra 2019, kjer sta ukradla 6500 evrov. 

Za 41-letnega osumljenca možje v modrem zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice