Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov minulega konca tedna na območju Policijske postaje Ormož.

V petek, 23. oktobra 2020, so bili policisti Policijske postaje Ormož obveščeni o neznanih osebah ob državni meji. Na kraju so ugotovili, da je pet državljanov Afganistana na ilegalen način vstopilo v Slovenijo. Policisti bodo tujce po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 8.20 so bili ormoški policisti s strani anonimnega občana obveščeni o domnevni kršitvi odloka, saj naj bi obratoval gostinski lokal. Patrulja je na kraju ugotovila, da lokal ne obratuje, nudi pa prodajo kave za s seboj.

Ob 17.56 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Iz prijave so ugotovili, da je neznana oseba fizično napadla delavca pri izvajanju del na terenu. Po vseh zbranih obvestilih bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 18.10 so bili ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer naj bi znana oseba napadla oškodovanca. Ko bodo kršitelja izsledili, mu bodo izročili plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

V soboto prijeli 13 nelegalnih migrantov

V soboto, 24. oktobra, so ormoški policisti pri varovanju meje prijeli enajst oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Tujce bodo po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.15 so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja s področja kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. Sledita zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Ob 22.20 uri so pri varovanju državne meje prijeli dve osebi, ki sta ilegalno vstopili v Slovenijo. Po končanem postopku bodo tujca vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo kaznovali voznika traktorja, ki je za seboj pustil blatno vozišče

V nedeljo, 25. oktobra, ob 10.51 so bili ormoški policisti obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari v naselju Kog. Zadevo bodo zaključili s poročilom na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 11.06 so bili obveščeni o blatnem vozišču lokalne ceste v Vuzmetincih. Zoper voznika traktorja sledi odločba v hitrem postopku po zakonu o cestah.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice