Slika je simbolična.
Za delo na področju kulture je prejela oljenko in veliko oljenko, priznanji Mestne občine Ptuj ter srebrno plaketo Javnega sklada Republike Slovenije za ljubiteljske kulturne dejavnosti.

Nataša Petrovič, novinarka in kulturna delavka nas je zapustila v 73. letu, so sporočili iz Mestne občine Ptuj.

Osnovno šolo je obiskovala na Ptuju, šolanje je nadaljevala na Gimnaziji Ptuj in diplomirala na Višji upravni šoli Univerze Edvarda Kardelja v Ljubljani. 

Kulturno se je udejstvovala že od malih nog; članica gledališke skupine je bila že v osnovni šoli. Od leta 1968 je delala kot radijska in televizijska napovedovalka, poznana pa je tudi kot moderatorka javnih prireditev ter kot organizatorica in scenaristka kulturnih in drugih dogodkov.

Profesionalno pot je začela leta 1971 v Ljudski in študijski knjižnici na Ptuju, nadaljevala kot novinarka na Radio Tedniku Ptuj, bila sekretarka Samoupravne interesne skupnosti za kulturo in raziskovalno dejavnost, naslednjih 15 let spet delala kot novinarka na Radio Tedniku Ptuj in nato v podjetju Novice Vodušek Press. Kariero je zaključila kot vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Ptuj. Leta 2009 se je upokojila.

Za delo na področju kulture je prejela oljenko (1984) in veliko oljenko (2010), priznanji Mestne občine Ptuj, ter srebrno plaketo Javnega sklada Republike Slovenije za ljubiteljske kulturne dejavnosti (2019).

Foto: Stojan Kerbler
Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice