Hud mraz je terjal prvo smrtno žrtev. V okolici Maribora je umrl moški, ki je padel in obležal v snegu na pragu svoje hiše, poroča Radio Maribor.

Moški iz okolice Maribora je padel na lastnem dvorišču, obležal v snegu in podlegel hudemu mrazu. Našli so ga včeraj, reševalci pa mu niso morali več pomagati. Zdravnik Gregor Prosen je za Radio Maribor povedal, da ni bilo videti, da bi oseba dalj časa ležala v snegu, temveč se po vsej verjetnosti ni mogla pobrati po padcu. Zaradi nizkih temperatur se telo izredno hitro ohladi in pride do smrtne hipotermije.

Moški naj bi živel sam in se je iz hiše odpravil slabo oblečen.

Sprejeli Ormožana s telesno temperaturo 21 stopinj

V mariborskem kliničnem centru pa so danes sprejeli 79-letnega moškega iz Ormoža s hudo podhladitvijo, je povedal Jože Ferk iz UKC Maribor. Moški je v kritičnem stanju.

»K nam so pripeljali enega hudo podhlajenega bolnika iz Ormoža, ta bolnik je bil podhlajen s telesno temperaturo 21 stopinj, v globoki nezavesti. Hospitaliziran je na intenzivni terapiji,« je v izjavi za medije povedal Ferk.

Nasvet: Dom zapuščajte le v spremstvu

V preteklih dneh so na mariborskem kliničnem centru sprejeli še dve podhlajeni osebi, ki pa sta bili uspešno pozdravljeni. Jože Ferk je opozoril, da ob tako nizkih temperaturah zadrževanje na prostem ni priporočljivo.

»Če se že odpravljajo ven, naj bodo primerno oblečeni. Prav tako je nujno, da dom zapuščajo le v spremstvu, saj lahko sicer v primeru omaganja ostanejo brez pomoči,« je opozoril Ferk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice