V začetku oktobra je vzhod Slovenije, še posebej prebivalce vasi Tišina, pretresla novica o smrti ženske in moškega. Prva je umrla nasilne smrti, moški naj bi storil samomor. Tri tedne po pretresljivem dogodku policija še vedno molči.

Murskosoboški policisti so v naselju Tišina 1. oktobra naleteli na grozljive prizore. Najprej so v eni izmed hiš našli mrtvo žensko srednjih let, ki je umrla nasilne smrti, nato pa v sosednji hiši še mrtvega moškega, ki naj bi si sodil sam. Kot so kazale okoliščine, naj bi prav slednji svoji sosedi pred tem vzel življenje, a zakaj glede izsledkov preiskave policija še vedno molči?

Po Tišini in okolici se je tragična vest hitro razširila. Motiv za umor ali uboj bi lahko bilo ljubosumje, vendar pa si sosedje menda ne morajo predstavljati, da bi 59-letni pokojnik bil zmožen zagrešiti takšen zločin.

Tudi zato so se med domačini v zadnjem času začela ugibanja o tem, ali je bila v zločin morda vključena tretja oseba in ali je morilec še vedno na prostosti.

Policija molči

Za to, da bi umirili namigovanja ter pomirili domačine in javnost, možje v modrem do sedaj niso storili ničesar. Informacije policije so že od začetka preiskave zelo skope in tudi na konkretna vprašanja ne odgovarjajo s konkretnimi odgovori.

»Z ogledom, zbiranjem obvestil in obdukcijo je bilo ugotovljeno, da je ženska srednjih let umrla nasilne smrti. Med zbiranjem obvestil je bil v bližini, na svojem domu najden mrtev moški, ki je storil samomor.  V tej zvezi je bila opravljena hišna preiskava, kjer so bili zaseženi določeni predmeti,« so na vprašanje, ali preiskujejo sum vpletenosti tretje osebe in kako daleč je preiskava, odgovorili na Policijski upravi Murska Sobota.

Od tragičnega dogodka so minili že več kot trije tedni, policija pa še vedno ne ponuja pojasnila, zakaj je prišlo do enega najhujših zločinov v tem delu Slovenije v zadnjih letih. Informacij s strani policije ni, zato so domneve in vse glasnejše govorice domačinov razumljive. 

V kolikor bi namreč preiskava že dala določene rezultate, iz katerih bi bilo sklepati o okoliščinah primera, bi te bržkone predstavili javnosti.

Pri Policijski upravi Murska Sobota smo znova preverili, čemu tak mrk. Kot so nam pojasnili, ne morejo povedati nič novega, saj čakajo na izsledke Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Tako nam ni preostalo drugega, kot da smo se z novinarskimi vprašanji obrnili tudi na slednjega.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice