Preiskovalci preiskujejo prostore finančne ustanove zaradi sumov več kaznivih dejanj zlorabe položaja. Po neuradnih informacijah Siola gre za prostore Abanke, preiskava pa je povezana s prevzemom Perutnine Ptuj.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes na območju ljubljanske policijske uprave izvajajo preiskovalne aktivnosti na podlagi odredbe pristojnega okrožnega sodišča, so sporočili z Generalne policijske uprave. Gre za preiskavo poslovnih prostorov finančne ustanove in sicer zaradi utemeljitve sumov več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic oziroma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Po neuradnih informacijah se je preiskava izvajala v prostorih Abanke, preiskava pa je povezana s prevzemom Perutnine Ptuj pred desetletjem.

Abanka: Nismo osumljenec

V Abanki so potrdili, da je NPU pri njih opravil preiskavo z namenom pridobitve arhivske dokumentacije iz poslov s stranko, poroča STA. Izpostavili so, da Abanka ni osumljenec v zadevi, so jih pa kriminalisti pozvali k predložitvi dokumentacije.

Predkazenski postopek vodijo zoper 16 fizičnih oseb. Preiskovalci obravnavajo sume kaznivih dejanj povezanih s prevzemom Perutnine Ptuj, s katerimi so si osumljenci na škodo prevzete gospodarske družbe pridobili več kot osem milijonov evrov premoženjske koristi.

Sporen menedžerski prevzem Perutnine Ptuj

Po poročanju Siola je preiskava povezana s spornim menedžerskim prevzemom Perutnine Ptuj, ki so ga pred desetletjem izpeljali nekdanji vodilni z Romanom Glaserjem na čelu. Prve hišne preiskave v tej zadevi je NPU sicer opravil že pred dvemi leti.

Med osumljenimi naj bi poleg Glaserja bila tudi nekdanja predsedniva uprave Probanke Romana Pajenk ter brata Matija Šešok in Klemen Šešok, lastnika družbe Taxgroup. Slednja sta po ugotovitvah kriminalistov organizirala menedžerski prevzem Perutnine Ptuj, navaja Siol.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice