Uničena planinska koča oziroma Frischaufov dom na Okrešlju je velik udarec za Planinsko društvo Celje Matica in nasploh za slovensko planinstvo.

Celjski možje v modrem so preiskali požar Frischaufovega doma na Okrešlju in ugotovili, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Ogled kraja pogorišča so zaradi izjemno slabih vremenskih razmer v dneh po požaru in nevarnosti zaradi podirajočega objekta, opravili šele v soboto, 16. novembra 2019.

Spomnimo. Požar v Frischaufovem domu na Okrešlju je izbruhnil v začetku meseca, a zaradi lege koče, ki se nahaja na nekoliko nižji poziciji med vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp, je bilo požar ali tudi dim iz doline težko opaziti. 

Vsi osrednji objekti koče so pogoreli in so brez ostrešja. Stavbno pohištvo in notranjost je uničena, okoli koče leži kovinska kritina. Nekaj pomožnih objektov v okolici koče je ostalo nedotaknjenih, med drugim zimska soba.

Pomoč pri obnovi, ki bo za Planinsko društvo Celje Matica (pre)velik zalogaj in že zbirajo dobrodelne prispevke, je ponudil znani glasbenik 6pack Čukur

»Na Okrešlju sem s fotrom polagal keramiko. Orodje so nam peljali z žičnico, midva pa peš. Pogled med rezanjem keramike je bil brutalen. Upam, da ga boste kdaj obnovili... Če boste rabili keramičarja, sem tu!« je zapisal na družbenem omrežju Facebook. Se mu bodo pridružili tudi drugi?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice