Za 47-letnika je bilo usodno čelno trčenje z avstrijskim tovornim vozilom.

V ponedeljek je izven naselja Benedikt na regionalni cesti Maribor - Gornja Radgona prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 47-letnik. Že včeraj smo poročali, da je bilo zanj usodno čelno trčenje s tovornim vozilom, zdaj pa je policija podala dodatna pojasnila.

Malo pred 15. uro je 47-letni slovenski državljan, ki je vozil osebni avtomobil, izven Benedikta z levimi kolesi avtomobila zapeljal preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila s polpriklopnim vozilom, z avstrijskimi registrskimi oznakami. 51-letni državljan Avstrije kljub umikanju v svojo desno ni uspel preprečiti trčenja. Voznik osebnega avtomobila je zato s prednjim levim delom vozila trčil v prednjo levo stran tovornega vozila.

Oživljanje ni bilo uspešno

Hudo poškodovanemu vozniku osebnega avtomobila so na kraju nesreče nudili zdravniško pomoč in ga oživljali, a so bile poškodbe tako hude, da je 47-letnik na kraju nesreče umrl.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do 17.40, do 19.10 pa je promet potekal izmenično, so še sporočili policisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice