Foto: Facebook stran Mestno gledališče Ptuj
Mestno gledališče Ptuj je v decembru 2020 praznovalo kar 25 let tradicije.

Ob posebni jubilejni priložnosti je javnost nagovoril direktor gledališča Peter Srpčič, ki je del gledališča na Ptuju že več kot desetletje. 

»Umetniki, igralci, režiserji, scenografi, kostumografi, dramaturgi, glasbeniki, in vsi ostali, katerih se je v dveh in pol desetletij vas skozi naš oder zvrstilo več kot tri stotnije, vaša norost in genialnost hkrati sta večna reka kreativne silovitosti, ki dre čez ptujsko gledališče,« je le del nagovora direktorja Srpčiča, ki se zahvaljuje prav vsem, ki so ptujskemu gledališču pomagali vzpostavljati renome. 

Srpčič se v zahvalnem nagovoru pokloni prav vsem, ki so pomagali gledališče oblikovati v hram kulture, kot je danes. Zahvala gre tudi gledalcem, vsem, ki so obiskovali predstave in polnili dvorano. 

Z virtualnimi predstavitvami obeležili jubilej

Za počastitev te obletnice so se v Mestnem gledališču Ptuj odločili, da bodo pripravili virtualno predstavitev dosedanjega dela. 

V virtualni predstavitvi je za spregovoril tudi direktor Srpčič. Spomnil se je lepih in manj lepih trenutkov, ki so pa vsi pripomogli k oblikovanju stavbe, ki danes predstavlja center kulturnega življenja na Ptuju. 

»Ne bi mogel reči, da so bili kateri časi najtežji, ker so bili vsi po vrsti zaznamovani z nekimi težavami,« šaljivo pove Srpčič, ko se spominja premoščanja političnih, ekonomskih in raznih drugih težav. 

Kljub temu pa poudari zmožnost, da ptujsko gledališče s svojo ekipo uspešno premošča te težave zdaj že 25 let. 

Koronsko leto je bilo težavno, a ne nepremostljivo

Direktor je izpostavil koronsko leto kot izziv, kot ga doslej še ni bilo. Kot vsi sektorji, so tudi kulturne ustanove doživele hud udarec. Poudarja, da razmišljajo za naprej in čeprav je trenutno zdravje na prvem mestu, bodo kolesja idej in rešitev zagnali takoj, ko se bo dalo. 

»V tem letu do zdaj smo izpeljali vse naše premiere - vseh pet, ki smo jih načrtovali,« pravi, pri tem pa meni, da so bili gotovo edini v Sloveniji, ki jim je to uspelo.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice