Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož organizira brezplačen Tečaj za vodnike po muzejskih zbirkah.

»K sodelovanju vabimo vso zainteresirano javnost. Pogoji za pridobitev licence za vodenje po zbirkah Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož so: udeležba na izobraževanju, ki bo organizirano v muzeju, in opravljen ustni izpit,« so sporočili iz PMPO.

Uvodna ura, na kateri bodo prijavljeni seznanjeni s podrobnostmi tečaja, bo v torek, 17. 10. 2017, ob 9.00 v pedagoški sobi na ptujskem gradu.

Izobraževanje bo zajemalo zgodovino in delovanje Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož ter predstavitev zbirk in razstav s praktičnim prikazom vodenega ogleda in razlago muzejskih razstavljenih predmetov za turiste. Predavali bodo etnolog Andrej Brence, etnologinja Monika Simonič, arheolog Ivan Žižek, umetnostni zgodovinar Branko Vnuk, umetnostna zgodovinarka Tatjana Štefanič, zgodovinarka Nataša Kolar in pedagoginja Metka Stergar.

Prijavnica je na voljo na spletni stani muzeja http://pmpo.si/aktualno/tecaj-za-vodenje-po-muzejskih-zbirkah/. Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov [email protected] ali jo osebno odnesete na naslov Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Prešernova 37, 2250 Ptuj. Prijave zbirajo do vključno 15. 10. 2017.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice