Ansambel Alatau pred koncertom na Ptujskem gradu. (Foto Špela Težak)
V sklopu obiska kazahstanske delegacije na Ptuju, je na Ptujskem gradu gostoval ansambel Alatau, ki ga sestavljajo glasbeniki Državne filharmonije Almati. Prisluhnili smo zvenu Velike stepe.

Viteška dvorana na Ptujskem gradu je včeraj gostila koncert ansambla Alatau, Biseri Kazahstana - zven Velike stepe, ki ga je Republika Kazahstan ob svojem obisku podarila mestu Ptuj. Simbolično smo koncertu prisluhnili v dvorani, ki jo krasijo Turkerije, ravno tiste, ki pripovedujejo zgodbo diplomatskega srečanja v Carigradu, ko je bilo podpisano premirje ob prenehanju osmanskih napadov na Dunaj. Včeraj na Ptuju sicer niso podpisali nobenega premirja, je pa župan MO Ptuj Miran Senčar gostil diplomatski vrh Republike Kazahstan.

Srečanje, posvečeno kulturi in povezovanju držav, je potekalo za zaprtimi vrati Mestne hiše, na Ptujskem gradu pa je polna Viteška dvorana prisluhnila koncertu klasične glasbe, ki so jo izvajali vrhunski kazahstanski glasbeniki, člani ansambla Alatau in Državne filharmonije Almati. Gostiteljice večera so bile dame iz Soroptimist kluba Ptuj, ki so svojo nalogo izpeljale odlično.

Ob tradicionalni in ljudski glasbi, so obiskovalci lahko uživali tudi ob klasikah Mozarta, Leeuwena, Girauda in Piazzolle. Ob koncu koncerta je veleposlanik Republike Kazahstan v Republiki Sloveniji Kairat Sarybay predstavil še tradicionalna glasbila in poudaril, da je kultura najlepši graditelj mostov med narodi ter se Ptuju zahvalil za sprejem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice