Zanimiva nadgradnja slovenskega glasbenega in kulturnega področja.

Koronavirusna kriza predstavlja izziv razvoju slovenske glasbene in kulturne scene. Štirje slovenski DJ-i in producenti pod imeni Dino DZ, RGM, SIBBJAG in Ted Funke so združili moči in ustanovili gibanje PULSE, ki v trenutnih težkih razmerah ustvarja nove priložnosti za umetnike ter izvajalce.

PULSE sestavljajo umetniki s področja glasbenega ustvarjanja in izvajalci s področja organizacije dogodkov, k sodelovanju pa vabijo vse, ki jih zanimata kreativnost in umetniško izražanje. 

Ekipa PULSE

Pod znamko #PulseVitezi so lansirali projekt, ki z inovativnimi live streami po gradovih po vsej Sloveniji širi slovensko avtorsko house glasbo. Tako jim uspe povezovati kulturno dediščino gradov s sedanjostjo.

Predvajanja v živo omogočajo oglede gradov in njihove okolice, obenem pa postrežejo z edinstveno house glasbo. PULSE opisuje slovenski house kot vez med glasbo in okoljem, stičišče ljudi in idej, most enakosti in enotnosti ter željo po umetniškem izražanju. 

S svojim projektom spodbujajo kreativno sodelovanje, slovensko glasbeno sceno pa želijo nadaljno razvijati in občinstvu še bolj približati omenjeni glasbeni žanr. S promocijo elektronske glasbe želijo pomagati tudi vsem v glasbeni industriji, ki jim je virus onemogočil zaslužek.

Po prvem osvojenem gradu Vurberk zdaj osvajajo mariborsko Piramido. V prihodnosti nameravajo zavzeti še več slovenskih gradov, v upanju da se jim bo pridružilo čimveč navdušencev.

Več o glasbenih vitezih najdete v posnetku. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice