Pred vrati je 8. marec, Mednarodni dan žena, ki ga Organizacija združenih narodov obeležuje že od leta 1975.
​Pred vrati je 8. marec, Mednarodni dan žena, ki ga Organizacija združenih narodov obeležuje že od leta 1975. Ženske po vsem svetu pa na ta dan na svoje pravice opozarjajo in se za njih borijo že polno stoletje. 8. marec je na vzhodu Evrope še vedno dela prost dan, ulice pa polne cvetja. In kako bomo dan žena obeležili pri nas?
 
Na ptujinfo.com smo izbrskali kje in kako bodo Ptujčanke praznovale 8. marec. Obeta se nekaj glasbe in kulinarike, tudi gledališče in kino, pa še kakšno presenečenje na ulicah starega mestnega jedra je pričakovati.
 
8. marec se bo začel na Gimnaziji Ptuj, kjer KPŠ-jevci pripravljajo sladko presenečenje za dijakinje in profesorice, da bi počastili dosežke žensk na področju ekonomske, politične in socialne enakopravnosti.
 
Zvečer, ob 19. uri bo v Mestnem kinu Ptuj na ogled film Lady Bird. Zgodba o sedemnajstletni Christine, ki hrepeni po boljšem življenju in dogodivščinah je nagrajena z Zlatim globusom za najboljši film in žensko glavno vlogo. Za gledalke je ogled filma je brezplačen.
 
Ob 20. uri bo v The Legend Pubu nastopil ljubljenec Ptujčank, David Matiči. Koncert ob dnevu žena je posvečen damam, ki se aktivno vključujejo v ekonomsko, kulturno in družabno življenje na Ptuju. Vstop za dame je prost, zaželjene so rezervacije.
 

V znamenju dneva žena bo ves vikend, zato smo pogledali kje in kako praznovati dan žena v petek in soboto

 
V petek, 9. marca bo zadišalo po tartufih in primorski kuhinji. Gostilna Ribič in Vinske brbončice vabijo na večer briških vin, kjer se bodo gostje razvajali z izvrstnimi vini Tomaža Prinčiča. Potrebne so rezervacije.
 
Še isti večer bodo na svoj račun prišle tudi ljubiteljice elektronske glasbe, v klubu Xtime bo namreč gostoval italijanski mojster housa Paolo Barbato. Vredno obiska tudi zato, ker na Ptuju že dolgo ni bilo gostovanja z Zahoda.
 
V soboto, 10. marca bo ob 19. 30. uri v Dražencih pri Ptuju predstava Šus teatra, Za oknom (Peep Show komedija). Izjemno pronicljiva in duhovita komedija razgali značaj preprostih ljudi in neizprosno zruši mit o idiličnem življenju.
 
Zvečer bo v klubu Xtime nastopil Luka Basi, Villa Monde pa vabi na kulinarično razvajanje ob živi glasbi.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice