Zmagovalci letošnjih Rimskih iger slavnostno dvigujejo meč (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Rimske igre so za letos zaključene, naslednje bodo najveličastnejše do zdaj. Organizatorji pripravljajo prav posebno presenečenje v rimskem taboru.

Lani so na Rimskih igrah organizatorji zabeležili okoli štiri tisoč obiskovalcev, letos jih je bilo, zaradi pandemije, nič. Rimljani so se sprehodili po mestu, nato so svojo pot nadaljevali v rimski tabor, kamor pa obiskovalcem letos ni bilo dovoljeno.

»Plan do drugega leta je v tabor postaviti repliko Orfejevega spomenika, saj je najlepši in najbolj dominanten spomenik na Ptuju. Urbi et orbi - dokazali smo, da znamo in zmoremo, da držimo skupaj. Kar smo letos dokazali, je potrditev, da je vredno,« je povedal predsednik društva Poetovio LXIX Andrej Klasinc

Naslednje Rimske igre bodo od 19. do 22. avgusta 2021, vendar Rimljani do takrat ne bodo počivali, saj bodo 5. septembra spet oblekli svoja rimska oblačila za trgatev in prireditev Rimski lonec. 

Skupinska fotografija sodelujočih skupin na Rimskih igrah (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Letošnje Rimske igre so popestrila zabavna tekmovanja. Tako je bilo prvo tekmovanje peka jabolk, nato nabiranje sivke in nazadnje risanje z ogljem. Skupina z najboljšim seštevkom točk je tako dobila posebno nagrado - piknik in pokušnjo vin. 

Za prvo igro so tekmovalci spekli jabolka. Vsaka jabolčna kreacija je presenetila s svojo ustvarjalnostjo (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Barbari nabirajo sivko - niso je pa nabrali največ (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Sivko so stehtali in tako določili zmagovalca. Iz nabrane sivke se bodo izdelovali žepki (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Zmagovalni Rimljani dobijo meč na katerega se vgravira ime zmagovalne skupine. Naslednje leto meč predajo naslednjim zmagovalcem (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Del Rimskih iger so tudi otroci (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Ocenjevanje risb z ogljem (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Predsednik organizatorskega društva Andrej Klasinc z ženo Natašo (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Skupina rimske mornarice je bila na igrah letos prvič (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Vodomet je poskrbel za osvežitev rimskih lovcev (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice