Ptuj se bo med 21. in 29. julijem znova spremenil v poletno glasbeno metropolo.

V najstarejše slovensko mesto julija že devetič prihaja mednarodni glasbeni festival Arsana, ki vsako leto privablja obiskovalce in zveneča imena z vseh koncev sveta. Kot je za STA dejal umetniški vodja in direktor festivala Mladen Delin, festival postaja vse bolj pomemben za promocijo Slovenije in predstavlja vrelec ustvarjanja v evropskem in svetovnem merilu.

V devetih dneh bo na zunanjih in notranjih prizoriščih mesta več kot 60 dogodkov, na katerih bo ustvarjalo in nastopilo preko 300 umetnikov klasične, jazz, etno, world, vokalne in instrumentalne glasbe.

Številna znana glasbena imena

V času glasbenega festivala bo na Ptuju mogoče slišati in doživeti svetovno znana imena umetnosti z različnih koncev sveta. Nastopili bodo petkratni dobitniki nagrade grammy The Swingles, legendarni Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Vlado Kreslin & Beltinška banda & Mali bogovi, Tadej Toš & The band Rokezije, MI2, Ljudska )*(z)godba, Port of life, Večer flamenka, Klapa Iskon, Towel of shower in mnogi drugi.

Ob glasbenem festivalskem dogajanju bo letošnje leto na Ptuju potekal že drugi evropski vokalni jazz kamp s skupino New York Voices. Dobitniki dveh grammyjev bodo vodili pestro celodnevno dogajanje, vrhunec katerega bodo večerni koncerti in jam sessioni.

Poleg omenjenega kampa bodo potekali tudi Art dance kamp, otroški festival, poulično dogajanje, seminarji, plesne predstave, predavanja, okrogle mize, kulinarično dogajanje, nastopi mladih glasbenikov, delavnice in drugi spremljevalni dogodki, poroča STA.

Okoli 20.000 obiskovalcev letno

Mednarodni glasbeni festival Arsana je v zadnjih letih prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto na več kot 60 dogodkih gosti preko 300 umetnikov in privabi blizu 20.000 obiskovalcev. Z eminentnimi izvajalci mednarodne glasbene scene se je najstarejše mesto zapisalo na svetovni glasbeni zemljevid.

Dodaten čar dogodku dajejo prizorišča, saj se glasba za vse generacije in okuse preliva med arkadami dvorišča ptujskega minoritskega samostana, DomaKULTure Muzikafe, atrija hotela Mitra, na ulicah, dvoriščih in trgih ter v kavarnah, na Ptujskem gradu in v čudovitem ambientu Dominikanskega samostana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice