Na Ptuju uspešno delujeta dve glasbeni šoli, ki s svojimi učenci velikokrat popestrita različne sprejeme v mestni hiši in sodelujeta na številnih drugih občinskih prireditvah.

Ptujski župan Miran Senčar se je s sprejemom v Mestni hiši želel zahvaliti najboljšim učencem, njihovim mentorjem, korepetitorjem in ravnateljema – Klavdiji Zorjan Škorjanec in Štefanu Petku, ter jim čestitati za izjemne uspehe v tem šolskem letu. 

Foto: Langerholc

Glasbena šola Karol Pahor Ptuj

V tem šolskem letu jo je obiskovalo 590 učencev skupaj z nadstandardnim programom - jazz oddelkom. Na šoli delujejo tudi harmonikarski, pihalni, kitarski in jazz orkester (combo zasedba). Tekmovanj so se udeleževali Matic Majcen (trobenta), Katarina Simonič in Marko Lenart (rog), Manja Hliš (evfonij in tuba), Žiga Kolarič, Miha Sternad, Tejo Firbas, Matic Rutar in Domen Vidovič (tolkala), Enej Marin (harmonika), Maša Majcen, Zaja Postružnik in Lana Kaisersberger (flavta), Matija Friedl in Lenja Plajnšek (violina), Marko Zelenjak (klarinet), Brina Kolarič Nyree Zora Gurnick in Kaja Gojkošek, Lara Sakelšek, Manca Žunkovič, Valentina Lah, Neli Furman, Leja Murko in Ana Plajnšek (klavir). 

»Za učenca in učitelja, pa tudi za učitelja spremljevalca na klavirju, pomeni udeležba na regijskem, državnem ali mednarodnem tekmovanju dodaten izziv, dodatno motivacijo za delo in razvoj na glasbenem področju. Najuspešnejšim tekmovalcem, ki dosežejo nagrado oziroma najmanj 90 % možnih točk na državnem tekmovanju mladih glasbenikov oziroma baletnih plesalcev, prinašajo te uvrstitve dodatne točke za vpis v srednje šole, ki v tekočem letu omejijo vpis v 1. letnik. Tekmovalcem, ki so na državnem tekmovanju dosegli 1. ali 2. nagrado ter zlato ali srebrno plaketo, se ta uvrstitev upošteva pri dodelitvi Zoisove štipendije,« pojasnjuje ravnatelj GŠ Karol Pahor Ptuj Štefan Petek.

Foto: Langerholc

Zasebna glasbena šola v  samostanu sv. Petra in Pavla

Šola je ob letošnjem kulturnem prazniku prejela oljenko za doseganje izjemnih uspehov na področju glasbenega ustvarjanja in za organizacijo ter udejstvovanje na številnih glasbenih prireditvah. 

»Naš cilj je, da se lahko vsak otrok ukvarja z glasbo in da mladino usmerjamo v kritične poslušalce koncertov. Ponosni smo na šolski godalni, pihalni in simfonični orkester. Prav tako imamo otroški in mladinski pevski zbor. Naš harfistični orkester je zelo redek v Sloveniji, če ne edini na nižji glasbeni šoli. Z omenjenimi zasedbami delujemo znotraj šole in seveda Ptuj predstavljamo tudi širše,« je povedala ravnateljica šole Klavdija Zorjan Škorjanec.

Uspehe so dosegali Miha Denac, Hana Berlak, Lana Kunčič in Gaja Plohl kot solisti in kot kvartet violin,  Ana Dvoršak (flavta), Nejc Ladič (trobenta), Peter Cep (trobenta) in Dan Muršič (harmonika). 

Mateja Tomašič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice