V Gledališki kavarani so se domislili načina, kako združiti gibanje in kulturo, hkrati pa upoštevati vsa navodila in priporočila za preprečitev širjenja pandemije.

Gledališka kavarna prireja brezplačen koncert. Prisluhnili mu bomo med sprehodom po mestnem jedru.

Maja Keuc, Žan Hauptman, skupina Leonart, duet Simpatico, Ramona in Taja Božič bodo nastopili za zaprtimi vrati Gledališke kavarne, koncert bomo lahko spremljali preko socialnih omrežij, Radia City in po zvočnikih gostincev mestnega jedra.

Podpora glasbenikom

Vodja mariborske Gledališke kavarne Rosvita Šeruga želi z dogodkom podpreti glasbenike, ki so v času pandemije bili prikrajšani mnogih koncertov.

V ta namen bodo ob dogodku odprli račun za donacije. Poslušalci bomo lahko preko SMS sporočil z donacijami podprli glasbenike v teh težkih časih.

Konkurenca ali sodelovanje?

Rosvita želi pokazati, da gostinci med seboj niso konkurenca. Da si v težkih časih znajo pomagati. V podporo bodo zato gostinci mestnega jedra preko zunanjih zvočnikov prenašali koncert.

Prisluhnili mu bomo lahko na Trgu Leona Štuklja, Trgu generala Maistra, Grajskem trgu, po Lentu, na Koroški cesti in Glavnem trgu, Slomškovem trgu ter na Poštni, Gosposki, Slovenski in Vetrinjski ulici. 

Sprehod ob glasbi

Ideja o sprehodu ob glasbi izhaja iz priporočil zdravnikov, ki pravijo, da sta prekomerno posedanje doma in abstinenca od kulturnih vsebin škodljiva za psihofizično zdravje človeka.

Tako so našli način, kako združiti kulturo in gibanje. 12. marca bomo med pohajkovnjem po mestu lahko prisluhnili koncertu lokalnih glasbenikov.

Morda pa se kulturi končno obeta izhod iz oklepa pandemije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice